ΘΕΜΑ:753420-5005S υψηλά ποσοστά ζημιών

ΘΕΜΑ : 753420-5005S ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΖΗΜΙΩΝ

 

 

Έχει διαπιστωθεί ότι αντιμετωπίζουμε υψηλά ποσοστά ζημιών όταν προμηθεύουμε αυτές τις αεροτουρμπίνες. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν οι ακόλουθες οδηγίες για όλους  τους πελάτες  που αγοράζουν αυτούς τους κωδικούς.

ΠΡΟΣΟΧΗ : 753420-5005S & 49173-07506

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΤΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ Ή ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΤΕ  ΤΙΣ  ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΕΡΟΤΟΥΡΜΠΙΝΕΣ

Η Μηχανή PSA 1.6HDi, DV6TED4 είναι ένας  υπερσύγχρονος, μεγάλης δύναμης και χαμηλών εκπομπών κινητήρας. Χρησιμοποιείται από πολλούς κατασκευαστές οχημάτων όπως : CITROEN, FORD, MAZDA, MINI, PEUGEOT & VOLVO.

Λόγω του ότι η μηχανή είναι καθαρή και δυναμική, έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε υψηλές θερμοκρασίες, πράγμα που απαιτεί τα καλύτερα δυνατά λιπαντικά. Αυτά τα λιπαντικά πρέπει να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση και για να το εξασφαλίσει αυτό η PSA έχει εφαρμόσει ένα απευθείας φίλτρο λιπαντικού στην αεροτουρμπίνα και έναν αναπόσπαστο ψύκτη λιπαντικού/φίλτρο λιπαντικού στην μηχανή. Πάρα ταύτα, υπάρχει ένα μειονέκτημα σ’ αυτό. Αναφορές στο χώρο υποδεικνύουν πως αν η μηχανή έχει λειτουργήσει με τα επίπεδα λιπαντικού κάτω από τα φυσιολογικά όρια, πιθανώς θα δημιουργηθεί μία μεγάλη συγκέντρωση κάρβουνου στο λιπαντικό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μπλοκάρισμα του απευθείας  φίλτρου, του ψύκτη λιπαντικού και του βασικού φίλτρου λιπαντικού, που τελικά θα επιφέρει πρώιμη βλάβη της αερο- τουρμπίνας. Η αντλία υποπίεσης μπορεί επίσης να υποφέρει από την ίδια αιτία του προβλήματος.

Δυστυχώς, λόγω των υψηλών ταχυτήτων λειτουργίας (230,000 στροφές ανά λεπτό) η αεροτουρμπίνα θα είναι συνήθως το πρώτο που θα δείξει σημάδια της ζημιάς. Αυτό μπορεί να συμβεί απ’ τα 30,000 μίλια  και μετά, αν η στάθμη του λιπαντικού και τα ακριβή διαστήματα ή η ακριβής διαδικασία αλλαγής του λιπαντικού δεν έχουν τηρηθεί.

Η εμπειρία μας μέχρι σήμερα υποδεικνύει ότι η συγκέντρωση του κάρβουνου είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αφαιρεθεί.

Στην προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα για επαναλαμβανόμενη  βλάβη της αεροτουρμπίνας, τα ακόλουθα ΠΡΕΠΕΙ να τα αναλάβει το συνεργείο, επιπρόσθετα από τις συνήθεις οδηγίες τοποθέτησης της τουρμπίνας.

Ο       ΣΩΛΗΝΑΣ      ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ      ΤΟΥ       ΛΙΠΑΝΤΙΚΟΥ       ΤΗΣ      ΑΕΡΟΤΟΥΡΜΠΙΝΑΣ      ΚΑΙ    ΤΑ    BANJO  BOLTS     ΠΡΕΠΕΙ        ΝΑ     ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΙ.

Η ΑΝΤΛΙΑ ΛΑΔΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ.

ΤΟ SUMP (ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟΥ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ OIL STRAINER ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ / ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΠΡΟΤΟΥ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΝΕΑ ΑΕΡΟΤΟΥΡΜΠΙΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΡΙ.

Ο ΨΥΚΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΦΙΛΤΡΟΥ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ.

Ο  ΑΕΡΟΨΥΚΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΤΟΥΡΜΠΙΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ,  ΝΑ  ΣΤΡΑΓΓΙΖΕΤΑΙ ΟΣΟ ΛΑΔΙ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

ΕΛΕΓΞΤΕ ΚΑΙ  ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΩΛΗΝΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΥ.

ΑΝ ΕΧΕΙ ΣΤΑΞΕΙ ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΧΑΛΑΣΜΕΝΗ ΑΕΡΟΤΟΥΡΜΠΙΝΑ  ΣΤΗΝ ΕΞΑΤΜΙΣΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞΑΤΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΡΑΞΗ (ΚΑΤΑΛΥΤΕΣ,  DPF,κτλ.)

Η ΑΝΤΛΙΑ ΥΠΟΠΙΕΣΗΣ ΤΩΝ ΦΡΕΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ  ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ  ΓΙΑ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ  Ο ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ  ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ.

ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΦΙΛΤΡΟ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ.

ΕΛΕΓΞΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΦΛΑΝΤΖΕΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΕΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

Η ΡΟΗ ΤΟΥ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

– ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΕΡΟΤΟΥΡΜΠΙΝΑ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΩΛΗΝΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟΥ ΕΚΤΟΣ.

– ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΕΝΑ  ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ ΣΩΛΗΝΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟΥ ΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΔΟΧΕΙΟ.

-ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΡΕΝΑΛΝΤΙ ΓΙΑ 60 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΒΗΣΤΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ

– ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΔΟΧΕΙΟ.60 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΣΤΟ ΡΕΝΑΛΝΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 0,3 ΛΙΤΡΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟΥ.

–  ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ 2 Ή 3 ΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΤΕ ΟΤΙ Η ΡΟΗ ΤΟΥ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ.

–  ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΣΤ, ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΡΙΟ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟΥ.

–  ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΣΤ ΔΟΜΙΚΗΣ ΤΩΝ 20 Ή 30 ΜΙΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ/ΦΙΛΤΡΟ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΞΑΝΑ.

Η πληροφόρηση που έχουμε μας δείχνει ότι ακόμα και αφού διεξαχθούν όλα τα ανωτέρω, όλο το κάρβουνο/πουρί  δεν θα έχει απομακρυνθεί.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία περαιτέρω βλάβη της αεροτουρμπίνας. ΠΑΡΟΛΟ που η μονάδα της αεροτουρμπίνας δεν είναι ελαττωματική. Αυτές οι αεροτουρμπίνες ΔΕΝ  ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ από εγγύηση, καθώς η βλάβη  δεν προκαλείται από  ελαττωματικά εξαρτήματα της αεροτουρμπίνας.