H σειρά R2S της BorgWarner ενισχύει την τεχνολογία των υπερσυμπιεστών για ελαφρά και μεσαία φορτηγά με κινητήρες diesel

Η τεχνολογία υπερσυμπιεστών της BorgWarner R2S (regulated two-stage) ενισχύει την απόδοση και βοηθάει στην μείωση των εκπομπών  κατά βάση για τους κινητήρες 3000 κυβικών, προσφέρει αποδεδειγμένα  αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα ακόμα και κάτω από τις πιο δυσμενείς συνθήκες.

Η βραβευμένη τεχνολογία ρυθμιζόμενων υπερσυμπιεστών δύο σταδίων (R2S) της BorgWarner ενισχύει την απόδοση και βοηθά στην μείωση των εκπομπών για την FTP(Fiat Power train Technologies) 3 λίτρων F1C κοινού κινητήρα diesel. Η τετρακύλινδρη  μηχανή αποδείχτηκε αξιόπιστη σε ελαφρά οχήματα με ιπποδύναμη 175 ΗΡ (129 kw) σε Ευρώπη και Ασία απ΄το 2009 και τώρα για πρώτη είναι διαθέσιμη και στην Βορ.Αμερικάνικη αγορά. Επίσης, ένας απ΄τους κορυφαίους κατασκευαστές εμπορικών οχημάτων της Ασίας προσφέρει τον κινητήρα απόδοσης καυσίμων για την επόμενη γενιά μεσαίων φορτηγών σε Η.Π.Α. και Καναδά και σχεδιάζει να την προσφέρει σε πάνω από 40 χώρες ως το τέλος του 2012. Η τεχνολογία της BorgWarner R2S βοηθάει τον κινητήρα να πληρεί τα σταντάρ εκπομπών ΕΡΑ 2010 ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την οικονομία σε καύσιμα ως και 10% σε σχέση με τον προκάτοχό της.

«Για αρκετά χρόνια η τεχνολογία  της BorgWarner R2S έχει εκπληρώσει επιτυχώς τις προκλήσεις της καθημερινής χρήσης σε εμπορικά οχήματα σε Ευρώπη και Ασία» είπε ο Pete Kohler, πρόεδρος της Παγκόσμιας Εμπορικής Ανάπτυξης της Αγοράς της BorgWarner. «Η  BorgWarner έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό ιστορικό ανθεκτικότητας, αξιοπιστίας και επιδόσεων με το επιπρόσθετο όφελος των χαμηλότερων εκπομπών, ακόμα και στο σκληρότερο περιβάλλον. Η επέκταση της επιτυχημένης συνεργασίας με την  FTP να συμπεριλάβει την  Βόρειο Αμερικάνικη αγορά, υποδεικνύει την εμπιστοσύνη τους στις ηγετικές μας τεχνολογίες.»

Βασισμένοι στην μακροχρόνια εμπειρία στον τομέα της τεχνολογίας υπερσυμπιεστών, οι μηχανικοί της Borg Warner έχτισαν ένα ισχυρό και αποτελεσματικό  R2S σύστημα υπερσυμπιεστών για την κάλυψη συγκεκριμένων απαιτήσεων  της   FTP για την ποιότητα, την ανθεκτικότητα και την μέγιστη οικονομία καυσίμων, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα την βέλτιστη ιπποδύναμη των 120 kw και 400 Νm ροπής για την Βόρειο Αμερικάνικη αγορά. Το σύστημα R2S συνιστάται από έναν υψηλής πίεσης υπερσυμπιεστή Κ03 και έναν χαμηλής πίεσης Β2 υπερσυμπιεστή. Εντυπωσιακή ειδική ισχύ,  αυξημένη οικονομία καυσίμων και  μειωμένες εκπομπές  ρυπών επιτυγχάνονται από τον αποδεδειγμένο συνδυασμό δύο υπερσυμπιεστών που  διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των αυστηρών προτύπων εκπομπών και στην πρόκριση του κινητήρα για το πεδίο εφαρμογής του. Επί πλέον, μία βελτιωμένη ασφάλιση λειτουργίας του όλου συστήματος ελαχιστοποιεί τον εκπομπή καπνού  και την διαρροή πετρελαίου/λαδιού  επιτυγχάνοντας την αύξηση της αξιοπιστίας. Η δοκιμασμένη τεχνολογία της BorgWarner παράγει υψηλή ροπή ακόμη και σε χαμηλές στροφές και μέγιστη απόδοση σε υψηλές στροφές.

Σχετικά με την BorgWarner Turbo Systems

Η BorgWarner Turbo Systems είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος προμηθευτής υπερσυμπιεστών για πετρελαιοκίνητα και βενζινοκίνητα επιβατικά αυτοκίνητα, ελαφρά φορτηγά και επαγγελματικά οχήματα.  Πρωτοπόρος στην τεχνολογία υπερσυμπιεστών, η  BorgWarner Turbo Systems εξακολουθεί να ηγείται εξελίξεων στην βιομηχανία με καινοτομίες σχεδιασμένες να βελτιώνουν  την οικονομία καυσίμων, την μείωση εκπομπών και την βέλτιστη απόδοση του οχήματος.