H BORGWARNER ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ DAIMLER EURO VI ΒΑΡΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

H BORGWARNER ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ DAIMLER EURO VI ΒΑΡΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Η τεχνολογία αεροτουρμπινών BorgWarner βοηθά την καινούργια  Mercedes Benz 12.8 λίτρων οικολογικής απόδοσης να πετύχει αξιοσημείωτη οικονομία καυσίμων, βελτιωμένες επιδόσεις και χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Η  BorgWarner προμηθεύει την Β-σειρά αεροτουρμπινών για την καινούργια Mercedes Benz 12.8 λίτρων εξακύλινδρη της σειράς μηχανής ΜΠΛΕ απόδοσης, την πρώτη στην κατηγορία της που πληρεί τις προδιαγραφές εκπομπής των επερχόμενων EURO VI. Βασισμένη στην νέα βαρέως τύπου γενιά κινητήρων της Daimler που είναι ειδικά σχεδιασμένοι για την Ευρωπαϊκή αγορά, ο ( μπλε) κινητήρας τούρμπο αποτελεί ορόσημο στις χαμηλές εκπομπές ρύπων και στη βελτίωση της  οικονομίας καυσίμων και αυξημένων επιδόσεων. Με ισχύ 310 KW (421hp) έως 375 KW(510hp), ο ισχυρός κινητήρας θα χρησιμοποιηθεί σε οχήματα επαγγελματικής χρήσης καθώς και σε εκτός δρόμου μηχανήματα. Για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση στις Η.Π.Α., η    Borg Warner προμηθεύει επίσης τις αεροτουρμπίνες της στον κινητήρα της Daimler σύμφωνο με την EPA 10, ο οποίος εφαρμόζεται σε επαγγελματικά φορτηγά.

«Ο νέος οικολογικής απόδοσης κινητήρας είναι το αποτέλεσμα της συνεχόμενης και επιτυχούς συνεργασίας ανάμεσα στην Daimler Trucks & την BorgWarner.» είπε ο Pete Kohler, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της BorgWarner σε συστήματα αεροτουρμπινών εμπορικών πετρελαιοκίνητων προϊόντων. «Είμαστε ευχαριστημένοι που συνεισφέρουμε με την πολύχρονη εμπειρία μας στις αεροτουρμπίνες , στην επιτυχία αυτού του εξαιρετικού κινητήρα. Σε όλο τον κόσμο, οι οδηγοί είτε επαγγελματικών φορτηγών είτε εκτός δρόμου μηχανημάτων θα εκτιμήσουν τα οφέλη της βελτιωμένης απόδοσης , της αυξημένης οικονομίας καυσίμων και των μειωμένων εκπομπών.»

Για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της Daimler για ανθεκτικότητα και διάρκεια, η τελευταία Β-σειρά της Borg Warner με ασύμμετρο διπλής κύλισης κέλυφος εξαγωγής, προσφέρει βελτιωμένη απόδοση, υψηλή διάρκεια και εξαιρετικά χαρακτηριστικά στεγανοποίησης ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες που συναντώνται σε βαρέου τύπου φορτηγά και σε εκτός δρόμου μηχανήματα. Σε αντίθεση με μία αεροτουρμπίνα διπλής κύλισης που αποτελείται από δύο scrolls ίσου μεγέθους, ένα ασύμμετρο διπλής κύλισης σαλιγκάρι ενσωματώνει διαφορετικού μεγέθους για ξεχωριστή δρομολόγηση της εξάτμισης προσφέροντας υψηλά ποσοστά ανακύκλωσης της εξάτμισης για ικανοποιητική μείωση της ΝΟΧ εκπομπής ρύπων. Ο μικρότερος scroll επιτυγχάνει ανακύκλωση της εξάτμισης μέσω  υψηλότερης πίεσης πίσω, κατασκευασμένη στο μπροστινό μέρος του σαλιγκαριού. Ο μεγαλύτερος προσφέρει υψηλή απόδοση στροβίλου/τουρμπίνας?? Χρησιμοποιώντας ενέργεια εξαγωγής αερίου για μέγιστη αποδοτικότητα χωρίς να επηρεάζεται από την ανακυκλοφορία καυσαερίων. Αυτός ο συνδυασμός δίνει την μέγιστη απόκριση του κινητήρα και τον βοηθά να συμμορφωθεί με τα παγκόσμια πρότυπα για εκπομπές ρύπων, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα μεγαλύτερη οικονομία καυσίμων και βελτιωμένη απόδοση.